zondag 22 mei 2011

Nederlands


Samenvatting:’ Nederlanders vieren met veel enthousiasme de geboortedag van de profeet Mohammed ‘
Moslims vormen met de bijna miljoen aanhangers de vierde levensbeschouwelijke groep in Nederland( CBS ) en zouden daarom recht hebben op een eigen feestdag.  Alleen volgens het CMO zitten de moslims in Nederland niet op een feestdag te wachten.
Er volgen nu voor en tegen argumenten van wetenschappers.
Voor:
Volgens Wiegers is de verdeling van publieke feestdagen ongelijk, het bestaat namelijk voor het overgrote deel uit Christelijke feestdagen, die zijn hierdoor in het voordeel, want moslims moeten zelf vrije dagen opnemen. Als je een Islamitische feestdag invoert doet dat recht aan de Islam, aangezien de Islam een geringe positie in Nederland ingenomen heeft. Ook verbetert het invoeren van een Islamitische feestdag de positie van Moslims in Nederland omdat het kloof tussen autochtonen en allochtonen kleiner wordt, hierdoor zouden ze beter integreren. Volgens Wiegers slaagt de invoering van Islamitische feestdagen alleen als de Islamitische organisaties zelf het initiatief nemen en als de maatschappij het accepteert.
Tegen:
Steunebrink is tegen het invoeren van Islamitische feestdagen, nationale feestdagen zijn dagen waarop niet gewerkt hoeft te worden, ze zijn niet per definitie Christelijk. Ook komen ze niet voort vanuit het geloof maar vanuit de traditie en omdat de Islam nog niet genoeg in onze traditie geworteld is. Verder kan het invoeren van een islamitische feestdag ook negatieve gevolgen hebben, sommige mensen snappen niet waarom ze zich aan de moslims aan moeten passen en niet andersom. Hij zegt ook dat de politiek niet de maatschappij nationale feestdagen op moet leggen, maar de maatschappij moet de feestdagen accepteren en dan moet de politiek zich er pas mee bemoeien. De nationale feestdag moet de samenhang van de bevolking verbeteren, dat is nu nog niet het geval met Islamitische feestdagen, pas als de Islam meer in de traditie zit kan je hierover spreken. Dus je kan pas een Islamitische feestdag invoeren als de maatschappij het wil.

3 opmerkingen:

  1. Thank god good chrome has a built in translator lol

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha I was thinking the same thing

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wou dat ik kan Holland een dag te bezoeken...

    BeantwoordenVerwijderen